Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
21.04.16: Halvdelen af alle nordboere er bekymrede for, hvad deres mad indeholder. Men der er stor forskel på, hvad det er for tilsætningsstoffer og ingredienser, vi er mest bekymrede i Norden. Det viser den nyligt offentliggjorte rapport Food&Health 2016 fra analysebureauet YouGov, som er en undersøgelse af nordboernes relation til fødevarer og sundhed for mere end ti år.
Læs mere
21.04.16: De sidste 15 år har Seafood Prix d' Elite-konkurrencen for nye produkter været et af højdepunkterne på verdens største og mest prestigefyldte seafood-begivenhed, Seafood Expo Global, i Bruxelles. Men nu erstatter arrangøren denne konkurrence med en Seafood Excellence Global Awards-konkurrence, der breder konceptet lidt ud.
19.04.16: "De mest banebrydende fødevarenyheder vil blive nøje udvalgt" lover arrangøren af den internationale fødevaremesse SIAL vinderne af "SIAL Innovation Awards". Samtidig slår man fast at de besøgende vil kunne se særligt udvalgte vinderprodukter, både i SIAL’s Innovationsforum "Observatory" og på scenen i demonstrationsområdet "La Cuisine".
18.04.16: Miljø- og fødevareministeren vil fokusere indsatsen mod national afsætning og eksportfremme, så de danske økologer også fremadrettet har sikkerhed for, at de kan afsætte deres produkter. Hos både Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer er der tilfredshed.
20.04.16: Nye tal fra Danmarks Statistik viser at danskerne fylder indkøbsposerne med økologiske varer som aldrig før. Øko-salget i de danske butikker nåede syv milliarder i 2015, og der er således tale om den største vækst i syv år. Det er danskernes stigende interesse for dyrevelfærd og mad uden rester af sprøjtegifte, der gør udslaget, vurderer Økologisk Landsforening.
19.04.16: Økologien er i vækst, og ikke kun hos forbrugerne. Også offentlige og private storkøkkener efterspørger økologiske mejeriprodukter som aldrig før. Det understreger nye salgstal fra Arla, der er den største leverandør af økologiske mejeriprodukter til den danske foodservicesektor. Lige nu rekrutterer Arla mælkebønder, der vil omlægge til økologi, så virksomheden også i fremtiden kan forsyne markedet med økologiske mejeriprodukter.
13.04.16: En ny europæisk metode til at analysere fødevarers indhold af uorganisk arsen er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, kræftfremkaldende, og præcise målinger er nødvendige for at tjekke, om mængden af stoffet i forskellige fødevarer holder sig under de europæiske grænseværdier, der er sat for at beskytte forbrugere.